Apel Koordinacije studentskih udruga Hrvatske ministru Primorcu: počnite komunikaciju sa studentskim udrugama

Koorodinacija studentskih udruga Hrvatske (KSUH), osnovana u ožujku ove godine, s današnje konferencije za novinare uputila je apel ministru znanosti, obrazovanja i športa Draganu Primorcu da počne komunicirati sa studentskim udrugama koje, rečeno je, skoro puna četiri mjeseca funkcioniraju bez bilo kakvih novčanih sredstava.

I dok je, kako je rekao predstavnik KSUH-a Denis Avdagić osnivanje te koordinacije doista dobra vijest, istaknuo je da je, za razliku od toga, "loša vijest ta što Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ignorira studentske udruge".

Pri tomu, Avdagić smatra da se ocjena o ignoriranju odnosi ne samo na financiranje studentskih projekta i programa nego i na izostanak konzultacija sa studentima u vezi reforme visokoga obrazovanja.

Podsjetio je da je KSUH-a osnovan 13. ožujka ove godine te da je do sada okupio oko 40 studentskih udruga iz cijele Hrvatske, dodajući da Koordinacija nema predsjednika već šest predstavnika.

Što se tiče financiranja studentskih projekata i programa, Avdagić je napomenuo da je za to osiguran novac iz Državnoga proračuna te da KSUH traži da se on transparentno podijeli.

S obzirom pak na to da studentske udruge okupljene u Koordinaciji nisu do danas dobile novac, Avdagić je u ime KSUH-a pozvao sve donatore i fundacije da ih novčano potpomognu.

Po Avdagićevim riječima, neke studentske udruge okupljene u KSUH protekla su četiri mjeseca u više navrata slale dopise ministru Primorcu s pozivima na suradnju, ali, istaknuo je, do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Zato, zaključio je Avdagić, Koordinacija apelira na ministra Primorca i očekuje njegov odgovor u roku od tjedan dana.

(Hina) xip ymć

Pročitajte više