Australskog premijera pitali treba li deportirati Đokovićeva oca zbog podrške Rusiji

Foto: Screenshot Youtube

AUSTRALSKI premijer Anthony Albanese jutros je ponovio da Australija snažno podržava Ukrajinu te je kritizirao podržavatelje ruske invazije nakon što je na društvenim mrežama osvanula snimka koja prikazuje oca srpskog tenisača Novaka Đokovića, koji je na turniru Australian Open pozirao s navijačima koji su nosili ruske zastave i simbol "Z", koji predstavlja rusku invaziju Ukrajine.

"Ne želimo vidjeti bilo kakvu podršku ruskoj invaziji"

Kako javlja Reuters, policija je ispitala četiri navijača koji su nakon meča Rusa Andreja Rubleva i Novaka Đokovića "nosili neprimjerene zastave i simbole". "Australski narod stoji uz ukrajinski narod. To je pozicija Australije, koja nedvosmisleno podržava međunarodno pravo", rekao je Albanese na presici nakon što ga je novinar pitao treba li Srđana Đokovića, oca proslavljenog tenisača, deportirati iz Australije nakon incidenta.

"Ne želimo vidjeti bilo kakvu podršku ruskoj invaziji Ukrajine, koja ima razarajući učinak na ukrajinski narod", rekao je Albanese, izbjegavši konkretan odgovor na pitanje o Đokovićevom ocu. Sam Srđan Đoković nije odgovorio na upit Reutersa o incidentu.

Pročitajte više