AZNAR O IRAČKOJ KRIZI S NEKOLIKO ŠEFOVA ARAPSKIH DRŽAVA

Španjolski premijer Jose Maria Aznar telefonski je razgovarao u nedjelju o iračkoj krizi sa predsjednicima Egipta, Sirije, Alžira i Libije, objavile su arapske tiskovne agencije i predjedništvo španjolske vlade.

Aznar je razmotrio s egipatskim predsjednikom Hosnijem Moubarakom mogućnost mirnog razoružanja Iraka, objavila je egipatska tiskovna agencija Mena. Dvojica dužnosnika su u tom razgovoru na Aznarovu inicijativu ´razmjenili stajališta o mogućnosti davanja prilike međunarodnoj zajednici za pronalaženje mirnog rješenja iračke krize´, dodaje agencija.

Šet španjolske vlade je također u nedjelju telefonirao libijskom čelniku Mouamaru Gadafiju kako bi razgovarali o istoj temi, izvijestila je libijska agencija Jana.

Aznar je također razgovarao sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom koji mu je potvrdio ´važnost složnog europskog stava protiv rata´, aludirajući na podjele Petnaestorice u pogledu politike prema Iraku, prenosi sirijska agencija Sana.

Assad i Aznar su dogovorili da će nastaviti razgovore uoči izvanrednog europskog summita o Iraku koji bio se trebao održati u ponedjeljak u Bruxellesu i prije Aznarova posjeta Sjedinjenim Državama kada će se sastati s predsjednikom Georgeom W. Bushom, dodala je Sana.

Pročitajte više