Bandić podržao Josipovića, ali tiska majice i izrađuje slogane za svoju kampanju?

"PODRŽAVAM kandidaturu Ive Josipovića za predsjednika Republike Hrvatske", rekao je Milan Bandić u današnjem razgovoru za Radio Sljeme. No, odmah zatim je naglasio da se u Josipovićevu predsjedničku kampanju osobno neće uključiti već će umjesto njega biti uključeni potpredsjednici u zagrebačkom SDP-u Ivo Jelušić i Jurica Meić.

Majice se već tiskaju, slogani spremni

Otišao je tako, barem malo, Bandić niz dlaku svojim stranačkim kolegama s Iblerovog trga (na kojem se, navodno, već mjesecima ne pojavljuje), ali krugovi bliski zagrebačkom gradonačelniku i dalje šire informacije kako će se Bandić sigurno kandidirati za predsjednika. Vjerovalo se da će Bandić već prije kraja ovog mjeseca najaviti da se uključuje u utrku za Pantovčak, ali Nacional piše kako će se Bandić službeno očitovati početkom listopada.

SDP u tom slučaju navodno neće napustiti sam, već će velik broj njegovih pristaša također otići iz najjače oporbene stranke kako bi zagrebačkom gradonačelniku pomagali u kampanji. Za svoju vjernost će kasnije biti nagrađeni odgovarajućim položajima, piše Nacional ili pozicijama u Bandićevoj stranci u slučaju poraza na izborima.

Ponovo fotografija na kojoj Bandić gazi po blatu

Počelo se već razmišljati i o detaljima kampanje, kao što su promotivni materijali i reklamni slogani. Navodno su se majice već počele tiskati, a Bandić bi trebao na izbore izaći sa sloganima "Za jednu i jedinu - jedan i jedini" i "To je čovjek kakav nam treba". Neslužbeno se doznaje i da će prvi čovjek Zagreba u svrhu predsjedničkih izbora reciklirati i poznatu fotografiju koju je već koristio za lokalne izbore, a na kojoj hoda kroz blato na Kozari boku.

Nije poznato je li i Bandićev najavljeni put u Njemačku, zakazan za ovaj vikend, ima veze s kampanjom, ali tajming odlaska iz Hrvatske i više je nego zanimljiv. Bandić će, naime, tako izbjeći sjednicu Predsjedništva SDP-a i sastanak Glavnog odbora SDP-a. Pretpostavlja se da će glavna tema oba sastanka biti upravo Bandićeva potencijalna kandidatura za predsjednika, a nagađa se i da Bandić izbjegava vodstvo stranke jer se ne želi suočiti sa Zoranom Milanovićem i ostalim političkim protivnicima unutar stranke.

Pročitajte više