Bartoszewski: Princu Harryju sudilo bi se da je bio u Njemačkoj

PRINC HARRY, koji je nedavno izazvao skandal kada se na kostimiranoj zabavi pojavio u uniformi s kukastim križem, "bio bi suđen i osuđen da je to učinio u Njemačkoj", izjavio je u ponedjeljak bivši šef poljske diplomacije Wladyslaw Bartoszewski, bivši zatočenik logora Auschwitz.

Da je princ Harry, unuk engleske kraljice, "došao na zabavu u Njemačkoj prerušen u nacista, bio bi izveden pred sud i osuđen na uvjetnu ili novčanu kaznu i dobio bi svoj policijski dosje. To bi bila pouka ljudima", kazao je Bartoszewski u razgovoru za poljsku agenciju PAP.

Bartoszewski (82) će uime bivših zatočenika Auschwitza nastupiti uz Simone Veil i Romanija Rosea na proslavi 60. obljetnice oslobađanja tog logora koja će se održati u četvrtak.

Skandal u kojemu je sudjelovao princ Harry (20) izbio je pošto je 12. siječnja objavljena njegova fotografija na kojoj nosi odoru njemačkog vojnika iz Afričkog korpusa, s vrpcom oko rukava s kukastim križem.

Europska komisija najavila je da će početi razmišljati o mogućnosti zabrane nacističkih simbola u Europi, koju traže njemački zastupnici.

(Hina) xvrad ydv

Pročitajte više