Bartulica: HDZ je odustao od Pupovca na čelu odbora

Screenshot: N1

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica komentirao je na N1 televiziji mogućnost da Milorad Pupovac dođe na čelo saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. "Prema mojim saznanjima HDZ je odustao od tog prijedloga da gospodin Pupovac bude na čelnom mjestu iz kvote većine", kazao je. 

"Sinoć sam dobio takve informacije, jutros raspravljaju o raspodjeli, ne isključuje se mogućnost da, ako čelno mjesto pripada nevladajućima, on bude imenovan, ali to se treba dogovoriti na razini Sabora, to je u tijeku, teško je prejudicirati što će se odlučiti", dodao je. 

"Uložio sam napor da u program uđu stavke o pandemiji"

"Moj stav je da se malo požurivalo oko Vladinog programa i sporazuma, mislim da se trebalo uzeti malo više vremena. Andrej Plenković je nametnuo taj tempo i treba se naviknuti da će se često morati dogovarati oko nekih stvari. Očekujem da će ovo biti obrazac, dvije strane će se morati konzultirati. Mi ćemo jasno i dosljedno zastupati svoje stavove, moramo graditi partnerski odnos", istaknuo je. 

Bartulica se osvrnuo i na koalicijski sporazum HDZ-a i Domovinskog pokreta. "Izričito sam inzistirao da određene točke budu navedene i to se dogodilo. Situacija je takva da imamo znatiželju javnosti i hoće li biti objavljen javno bi prepustio kolegama iz HDZ-a i DP-a da se oglase, ali bi ja išao putem transparentnosti", kazao je. 

"Osobno sam uložio veliki napor da uđu neke konkretne stavke u program kao što su stavke o korona pandemiji. Inzistirat ću i dalje da javnost dobije cijelu istinu", zaključio je. 

Pročitajte više