BBC-u slijedi tužba zbog tvrdnji da je Isus bio razapet u fetalnom položaju

ENGLESKA televizijska kuća BBC u svojoj je Uskršnjoj priči iznijela tvrdnju da je Isus Krist bio razapet na križu u fetalnom položaju zbog čega im slijedi i tužba.

BBC je optužen zbog "obmanjivanja" svoje publike jer potkopava tradicionalnu sliku razapetog Isusa s raširenim rukama i uspravnim nogama. Tvorci nove drame "The Passion" koja se počela prikazivati sinoć, tvrde da je njihov cilj prikazati drugačijeg Isusa jer novi povijesni dokazi pokazuju da on najvjerojatnije i nije umro kako se vjeruje, piše Daily Mail.

Smatraju da su Isus u trenutku smrti imao ruke iznad glave, čavli su mu prolazili kroz ruke, a koljena su mu bila svinuta.

No, BBC se optužuje da je ignorirao dokaze iz Biblije te tako uvrijedio sve kršćane koji joj vjeruju.
Simon Elliot, produkcijski dizajner serije tvrdi da se takvom scenom razapinjanja htjeli napraviti što vjerniji prikaz koji je povijesno točan.

"Isus je vjerojatno stavljen na paklenski napravljena, neprerađena drvena vješala i to u fetalnom položaju" tvrdi Elliot napominjući kako je razapinjanje kakvo danas poznajemo prema Bibliji bilo samo jedan od načina na koji su Rimljani ubijali.

BBC ujedno optužuju zbog pogrešnog prikazivanja Jude Iškariotskog i Poncija Pilata. Naime, Juda je prikazan kako se dvoji između vjernosti svećeniku Kajfi i Isusu, a Poncije Pilat pokušava uskladiti ženine ambicije s mirom u Jeruzalemu.

J.M.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više