BiH: Sadržaj deklaracije europskih muslimana Cerić će objaviti u Zagrebu

Poglavar Islamske zajednice u BiH reisululema Mustafa Cerić idućeg će tjedna u Zagrebu objaviti sadržaj svoje Deklaracije europskih muslimana, najavio je u četvrtak navečer Radio Federacije BiH, pozivajući se na novinsku agenciju Islamske zajednice u BiH, MINAu.

Kako se navodi, Cerić na početku te deklaracije izražava žaljenje zbog tragičnih događaja u New Yorku, Madridu i Londonu, tvrdeći kako su muslimani diljem svijeta šokirani što se ti teroristički napadi dovode u vezu s islamom.

Cerić će, prema ovoj najavi, u deklaraciji poručiti Europskoj uniji da su muslimani potpuno predani načelu vladavine prava i načelima tolerancije, poštivanja ljudskih prava i demokracije, te uvjerenju da svaki čovjek ima pravo na pet bitnih vrednota: život, vjeru, slobodu, imetak i čast.

Nedavno su mediji u BiH objavili kako postoji mogućnost da se Mustafu Cerića proglasi muftijom svih europskih muslimana. Utemeljenje institucije europski muftija, protumačili su bosanskohercegovački mediji, moglo bi pridonijeti unapređenju odnosa europskih muslimana sa zapadnim strukturama.

Pročitajte više