Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 14. do 17. prosinca

DRŽAVNI hidrometeorološki zavod izvijestio je da se sutra, 14. prosinca, nastavlja razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika.

Potrebna je odgovarajuća zaštita od hladnoće i magle, osobito kod astmatičara i srčanih bolesnika. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti vrlo povoljne, ističe se u Biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 14. do 17. prosinca.

U srijeda, 15. prosinca, zbog stabilne anticiklone nad Hrvatskom nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika.

Tmurno vrijeme moglo bi kod nekih ljudi djelovati nepovoljno na raspoloženje, a treba se odgovarajuće zaštititi od hladnoće, osobito astmatičari te vaskularni bolesnici. Na Jadranu će biometeorološke prilike i dalje biti vrlo povoljne.

U četvrtak, 16. prosinca, stabilne anticiklonalne prilike u unutrašnjosti Hrvatske će i dalje uzrokovati razmjerno povoljne biometeorološke prilike, pri čemu treba pripaziti na zaštitu od hladnoće, osobito u jutarnjim satima.

Na Jadranu će približavanje ciklone uzrokovati pogoršanje biometeoroloških prilika. Kod meteoropata bi se stoga mogla pojaviti glavobolja i nervoza, a kod reumatičara su mogući bolovi. Poteškoće mogu očekivati i srčani bolesnici te astmaričari.

Pročitajte više