Bogata Amerikanka dobila 11 godina zatvora jer je u kući držala dvije robinje

BOGATAŠICA iz New Yorka osuđena je na 11 godina zatvora, jer je dvije Indonežanke držala kao robinje, uzela im je putovnice i godinama ih prisiljavala da rade 20 sati na dan.

Varsha Sabhnani, porijeklom iz Indije i njezin muž, Mahender Sabhnani u prosincu su proglašeni krivima za prisiljavanje na rad i protupravno oduzimanje dokumenata, a cijeli slučaj odvjetnici su nazvali "slučajem modernog ropstva". Njenom mužu kazna će se izreći naknadno na sudu u Long Islandu.

Odvjetnici su obranu temeljili govoreći da su žrtve cijelu priču izmislile. Do istrage je došlo kada su jednu ropkinju pronašli u slastičarnici. Bila je obučena u dronjke i iza ušiju je imala otvorene rane. Drugu žrtvu su pronašli u kući, krila se u ormaru ispod stepenica u podrumu.

Bogati par koji je novac stekao proizvodnjom i distribucijom parfema, doveo je dvije Indonežanke, 51-godišnju Samirah i 47-godišnju Enung iz Indonezije obećavajući im plaću od 200 dolara.
Umjesto toga, same su posvjedočile kako ih je zla gazdarica tukla metlom i polijevala vrućom vodom. Također su ih tjerali da jedu feferone i spavaju na podu. Kako bi se prehranile, nesretne žene su kriomice uzimale hranu.

J.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više