Bozanić: Državno odvjetništvo trebalo bi se pozabaviti nekim izjavama s komemoracije u Jasenovcu

KOMENTIRAJUĆI nedavne izjave s komemoracije u Jasenovcu o ulozi Katoličke crkve u Drugom svjetskom ratu, zagrebački kardinal Josip Bozanić rekao je kako bi se njima trebalo baviti Državno odvjetništvo.

Bozanić, koji je govorio na godišnjem susretu s medijima, smatra kako bi se provesti stručno i znanstveno ispitivanje o načinu na koji mediji prenose crkvene događaje, te je upozorio kako se mediji "zatvaraju" prema crkvi.

Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije, organizirao je taj susret povodom 42. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija, koji se obilježava 4. svibnja.

Neki Crkvu žele staviti u drugi kontekst, komentira Bozanić i dodaje kako se ipak ne može dati opći sud o načinu na koji mediji prate crkvu. Kazao je kako to ovisi od medija do medija.

Đakovačko-srijemski biskup Marin Srakić, predsjednik HBK, zauzeo se za širenje dijaloga između medija i Crkve. Na njega se nadovezao riječki nadbiskup Ivan Devčić, koji je ocijenio kako bi se Crkvu u medijima trebalo predstaviti cjelovitije i objektivnije.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više