Božinović objasnio tko će i kako ostati bez pomoći države zbog kršenja mjera

Slika je ilustrativnog karaktera Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL

PRIJE nekoliko dana objavljeno je da će svi oni koji krše mjere biti uskraćeni za pomoć države. To se u prvom redu odnosi na kafiće i restorane za koje bi se procijenilo da su kršili mjere.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) izmijenilo je jučer uvjete korištenja potpora za očuvanje radnih mjesta za ožujak pa tako poslodavci kod kojih je utvrđeno kršenje odluka Stožera civilne zaštite neće moći koristiti potporu.

Božinović je to danas malo pojasnio. Ukratko, svi oni koji budu uhvaćeni u bilo kakvom kršenju mjera neće moći do pomoći.

"Upravno vijeće HZZ- a je imalo sjednicu, kazali su da na tragu najava da svi oni koji krše mjere stožera, bilo Nacionalnog ili lokalnog, neće imati pravo na potpore. Dakle, vi znate da mi, pogotovo ja, govorimo o broju prekršaja", kazao je Božinović.

"Bitno je krši li netko mjere i je li registrirano. Ne zanima nas je li izdano usmeno upozorenje, ili je prekršajni nalog ili neka druga pravna radnja, ovisno tko je utvrdio kršenje. Bitno je da je registrirano kršenje. Za sve te događaje i odgovorne osobe, vlasnike objekata, ravnateljstvo civilne zaštite poslat će popis tih pravnih subjekata HZZ-u. A onda će te pravne osobe izgubiti pravo na naknadu", kazao je Božinović.

Pročitajte više