Brkić je sad dobio preko 400 kvadrata u centru Zagreba za 5373 kune mjesečno

Foto: Index

JOZO BRKIĆ, brat Milijana Brkića, drugog čovjeka HDZ-a, dobio je 11. prostor od grada Zagreba i to opet u samom centru. Naime, Grad Zagreb dodijelio je nedavno 415 kvadrata poslovnog prostora, na adresi Vlaška 81/F, tvrtki Joze Brkića Super smještaj j.d.o.o., a najam će mjesečno plaćati 5373 kune uvećano za PDV.

>>Brat Vase Brkića osnovao 19 tvrtki, dobio devet prostora u strogom centru Zagreba

>> Mulj Promet, tvrtka Brkićeva brata, došla do još jednog poslovnog prostora, sad ih ima 10 u centru Zagreba

Prostor u Vlaškoj namijenjen je za djelatnost smještaja, odnosno za kraći boravak posjetitelja pa se očekuje, s obzirom na kvadraturu, da bi ondje Brkić morao otvoriti hostel.



Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora raspisan je 15. prosinca, a javile su svega dvije tvrtke. Obje su imale istog vlasnika - Jozu Brkića. Prva Brkićeva tvrtka Network surface j.d.o.o. nudila je 7152 kune za mjesečni najam, no Brkić je odustao u korist svoje druge tvrtke Super smještaj koja je nudila 2 tisuće kuna manje.

Prostor je u dosta lošem stanju, a Brkić bi o svom trošku trebao ishoditi uporabnu dozvolu, kao i provesti instalacije te ishoditi priključke koji su neophodni za stavljanje prostora u funkciju.

20 tvrtki, 11 poslovnih prostora

Podsjetimo kako je Brkić u posljednje vrijeme osnovao veliki broj tvrtki, a sve su "j.d.o.o.", odnosno jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću. To su tvrtke čiji je najniži iznos temeljnog kapitala 10 kuna, a najniži nominalni iznos poslovnog udjela iznosi 1 kunu. Brkić je direktor u ukupno 20 tvrtki.

S novoosnovanim tvrtkama Brkić se redovno javlja na natječaje Grada Zagreba, a posljednjih par mjeseci dobio je ukupno 11 natječaja, odnosno 11 poslovnih prostora. Svi se nalaze u strogom centru Zagreba.



Upitali smo i Brkića o poslovnim planovima, no nije nam odgovarao na upite.

Brkić uz predsjednicu

Podsjetimo kako se Jozu Brkića još od 2015. spominje kao vrlo važnu osobu na Pantovčaku, ali tamo nema nikakvu funkciju, nego ima prijateljske veze s predsjednicom koje su počele navodno 2006., kada je ona boravila u Australiji. Brkić je ondje dugo živio, a onda se nedavno, prije nekoliko godina, vratio u Hrvatsku.

>> Predsjednice, gdje su pare iz Australije i Novog Zelanda?

Predstavljao se kao glasnogovornik Ujedinjenih hrvatskih klubova, a bavio se organizacijom turneja hrvatskih pjevača po hrvatskim klubovima u Australiji. Brkić je tako zaslužan za turneje Mate Bulića, Mladena Grdovića, Dražena Zečića i drugih na tom kontinentu, no njegove su zasluge i za posljednju turneju predsjednice Australiji, gdje je ona posjećivala hrvatske klubove.

Pročitajte više