Čačić trlja sol na ranu: Gdje je tih 150.000 radnih mjesta?



"NAŽALOST, bili smo svjedoci jedne farse", prokomentirao je Radimir Čačić jučerašnji igrokaz oko (ne)objavljivanja broja nezaposlenih u siječnju ove godine. Tek danas je tu tešku brojku od 334.378 nezaposlenih jedva preko jezika progurao ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Car je gol!

"Pokušali su izbjeći istinu kako ne bi ponovo morali govoriti da je car gol. Prije samo 15 dana iz Vlade su najavljivali da će se u idućih deset mjeseci zaposliti 150.000 ljudi. Već tada sam govorio da je to nerealno i neozbiljno", podsjeća Čačić.

Šef HNS-a najavu Jadranke Kosor o drastičnom porastu radnih mjesta također je popratio komentarom da će oporba pratiti napredak na mjesečnoj razini. Pa čak i pohvaliti Vladu ako okolnosti to budu iziskivale. Međutim, rezultati za sada ne izgledaju obećavajuće.

"Ova Vlada je nesposobna, korumpirana i opasna"

"Prošlo je samo 15 dana, već baratamo s podatkom o rekordnoj nezaposlenosti, koja se sada vratila do razine s početka 2003. godine! Znači, izgubili smo osam godina", kaže Čačić pa upozorava da nezaposlenost nije jedini gospodarski pokazatelj koji postavlja negativne rekorde: ista je stvar i s nelikvidnošću i s vanjskim dugom.

"Znao sam što nas čeka, ali nisam sretan što su se moja predviđanja potvrdila. Imamo nesposobnu Vladu, korumpiranu Vladu, Vladu koja je opasna za ovu zemlju. Mislim da se to sada dokazalo. Ali i dalje vjerujem da Hrvatska ima prostora za napredovanje koji će se otvoriti kad uklonim ovu nesposobnu Vladu", rekao je Čačić.

Pročitajte više