Centar 112 upozorio policiju na smrad kod Kupe 9 dana prije stradanja Martinovića?

ŽUPANIJSKI centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje 14. veljače u 7.15 sati zaprimio je dojavu o smradu po amonijaku nedaleko Karlovačke pivovare.

Poziv je uputio, doznaje Jutarnji list, Dario Špoljarić koji je u to vrijeme išao na posao te osjetio, kako tvrdi, strašan smrad koji koji ga je podsjetio na amonijak. Čim je došao na posao, o tomu je obavijestio Centar 112.

Načelnik županijskog Centra 112 Karlovac Ivica Halar potvrdio je za list njegovu izjavu te dodao kako su o tome odmah obavijestili policiju te im i dojavili broj s kojeg je Špoljarić zvao.

Glasnogovornica Karlovačke policije Tanja Petrić za Jutarnji je kazala kako je informaciju provjerila u OKC-u te da joj je potvrđeno da 14. veljače nije zaprimljena prijava takve vrste. "Očito je došlo do nesporazuma u komunikacijskim kanalima" - rekla je.

No, za Index je danas ujutro kazala kako "zasad ne bi ništa komentirala", te da će se "događaj ispitati".

"Od kada je krenula ta informacija događaj se istražuje. Sve se detaljno provjerava" - rekla je za Index dodajući kako ne može niti potvrditi niti demantirati informaciju o pozivu službe 112 policiji.

Podsjetimo, devet dana nakon tog poziva, 23. veljače, Zdravko Martinović šetao je sa svojim psom uz potok, a nakon što se nije vratio kući više od pola sata, za njim je u potragu krenula njegova supruga. Dvadesetak metara dalje od njihove kuće pronašla je njegovu upaljenju svjetiljku, a pokraj ograde, uz potok koji izlazi iz dvorišta pivovare, ugledala je tijelo svog supruga te njihovog uginulog psa. 

Zdravko Martinović je preminuo prekjučer u Karlovačkoj bolnici. Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak naložila je obdukciju njegovog tijela.

A.H.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više