Četiri ruska vojnika ubijena u bombaškom napadu u Siriji

Foto: Twitter

ČETVORICA ruskih vojnika ubijena su, a dvojica ozlijeđena su u centralnoj Siriji kada je njihovo vozilo razneseno podmetnutim eksplozivom prošlog tjedna, objavilo je danas rusko ministarstvo obrane.

"Četiri ruska vojnika poginula su kad je njihov automobil eksplodirao u napadu radijski-kontroliranom improviziranom eksplozivnom napravom (IED) 16. veljače 2017. Još dva su ozlijeđena. Ruski vojni liječnici pokušavaju spasiti njihove živote", navodi se u priopćenju koje je prenijela ruska novinska agencija.

"Konvoj sirijskih vojnih automobila, u kojem je putovalo i vozilo s ruskim vojnim savjetnicima, putovao je iz zračne baze Tijas za grad Homs. Nakon što su prešli četiri kilometra puta, radijski kontrolirani ekploziv aktiviran je ispod automobila s ruskim vojnicima", navodi se u nastavku.

Kako javlja Agence France-Presse, s ove četiri smrti broj ubijenih ruskih vojnika u Siriji popeo se na 26, barem prema službenoj evidenciji ruskog ministarstva obrane. Još jedan vojnik počinio je samoubojstvo.

Pročitajte više