Čiji je bolji? - I Bandić nakon Vidoševića na Cvjetnom trgu dijelio bakalar

NEZAVISNI predsjednički kandidat Milan Bandić ugledao se na svoga najžešćeg protivnika u borbi za drugi krug na predsjedničkim izborima Nadana Vidoševića te se i sam prihvatio kuhače kako bi građane na Badnjak nahranio bakalarom.

A kako je poznato da ljubav ide iz trbuha, Bandić je građane počastio s 500 litara bakalara te ih podijelio svima onima koji su se našli na zagrebačkom Cvjetnom trgu danas u podne, u nadi da će mu se to isplatiti na dan izbora.

Bakalar su kuhali gastromad Rene Bakalović te hrvatski bivši rukometni vratar Vlado Šola. Recept po kojem se kuhalo, tvrde iz stožera, nastao je tijekom turneje po Hrvatskoj i na temelju raznih iskustava, savjeta i obiteljskih recepata hrvatskih građana, sve od Iloka do Konavla. Uz bakalar se pilo crno vino, a sve uz zvuke dalmatinske klape.

Njegov oponent Vidošević bakalar je dijelio također na Cvjetnom i također pjevajući tradicionalne hrvatske pjesme. Sada se samo postavlja pitanje - čiji je bakalar bio bolji?

Josipović hvata zalet za drugi krug

S druge strane, SDP-ov predsjednički kandidat ovu je subotu proveo u sjedištu gradske organizacije gdje je na "Dobrotvornoj kavi" zajedno sa svojim stranačkim kolegama i njihovim pristašama sudjelovao u davanju priloga Caritasu Zagrebačke nadbiskupije za građane slabijeg imovnog stanja.

Tom je prilikom komentirao kako on ne namjerava ništa dijeliti građanima jer im se takvim potezima nastoji podilaziti, a on smatra da to nema učinka. "Moja kampanja je politička kampanja, kampanja dobre volje, prijateljstva i nade za ovo društvo. I ne mislim da je stvar u dijeljenju bakalara i suvenira. To se u kampanji radi, ali to nije bit kampanje", kazao je Josipović.

Dodao je kako nije umoran od predsjedničke kampanje, već da "hvata zalet ako bude trebalo za drugi krug".

Josipović je kazao kako u predsjedničkoj kampanji zamjera to što nije do kraja transparentno trošenje novca u nekim slučajevima. To je, kaže, povod da se razmisli o novim pravilima, nadzoru i sankcijama.

Pročitajte više