Cimplu 20 dana zatvora

Miroslavu Cimplu, djelatniku američkog veleposlanstva u Beogradu koji je u utorak navečer izazvao incident s vozilima u koloni automobila srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, dosuđena je u subotu kazna od 20 dana zatvora zbog prometnog prekršaja. L

Cimpl je odmah prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, u blizini Beograda. Kako prenose, beogradski elektronski mediji te novinari nekih dnevnih listova koji su nazočili Cimplovom suđenju, on je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo i izjavio "da nije vidio nikakva obilježena vozila s pratnjom i da je tijekom cijelog događaja samo pokušavao da ne pogine i pobjegne odatle".

Beogradski "Blic" je u subotu objavio da je Cimpl ranije u istrazi rekao da je "popio desetak čašica viskija" te večeri. Taj list navodi kako je i dalje nejasno zašto se Cimpl oglušio o zvučne i svjetlosne signale upozorenja iz Tadićeve pratnje, te nastavio pratiti kolonu, sjeći joj put i čak prelaziti u suprotnu prometnu traku.

Sve do srijede navečer i tiskovne konferencije srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova smatralo se da je na Borisa Tadića pokušan atentat. Tada je objavljeno da se radilo samo o prometnom prekršaju i zbunjenom vozaču američkog veleposlantva koji se sudario s vozilima iz predsjedničke pratnje.

(Hina) xtman ydj

Pročitajte više