Croatia Bus: Nezadovoljni radnici nastavljaju prosvjed i preko Božića

NEZADOVOLJNI radnici ´Croatia busa´, koji blokiraju ulaz u tu tvrtku još od početka studenog, nastavit će prosvjedovati i preko božićnih blagdana.

Prosvjednici su danas pred glavnim ulazom postavili bor i ´okitili´ ga izvanrednim otkazima koje im je podijelila Uprava tvrtke.

´Božićni poklon očekujemo u petak od Trgovačkog suda koji bi trebao rješavati zahtjev za imenovanjem privremene Uprave´, rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Po Ivekovićevim riječima, u petak će se na Trgovačkom sudu održati ročište na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva za imenovanjem privremene Uprave ´Croatia busa´ i zabranom raspolaganja dionicama čije će se vlasništvo utvrđivati na sudu.

Privremenu Upravu i zabranu raspolaganja sa spornih 56 posto dionica, koje su u vlasništvu obitelji bivšeg direktora tvrtke Leona Sulića, traži i četrdesetak prosvjednika.

Prosvjednici optužuju Sulića i njegovu obitelj za niz malverzacija, u što uključuju i nezakonito upisivanje dionica i davanje izvanrednih otkaza.

Predsjednik Novog sindikata podsjetio je premijera Ivicu Račana da je nedavno obećao pomoć radnicima koji društvo upozoravaju na kriminal.

´Pozivamo Račana da obiđe radnike ´Croatia busa´ i nešto im stavi pod bor´, kazao je Iveković.

Dodao je kako bi najbolji Božićni poklon radnicima bio da u Hrvatskoj napokon profunkcionira pravna država.

Pročitajte više