Dačić trola Veliku Britaniju, upozorio Srbe da ne idu u Britaniju zbog kaosa

Foto: EPA

MINISTAR vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, upozorio je svoje građane da ne putuju u Veliku Britaniju zbog opasnosti koja tamo vlada zbog "velikog političkog kaosa", javljaju srpski mediji, a prenosi Independent. 

Srpski ministar i bivši glasnogovornik Slobodana Miloševića, i inače poznat po bizarnim i skandaloznim izjavama, na ovaj je način uzvratio Londonu zbog priopćenja britanskog veleposlanstva u Prištini kojim je upozorilo britanske građane da ne putuju na sjever Kosova, inače većinski srpski, zbog "nedavnih nasilnih incidenata povezanih s organiziranim kriminalom" na tom području. 

"Ako (građani) imaju neke druge destinacije, preporučujem im da ne idu tamo da ne bi bili u opasnosti zbog svakodnevnih demonstracija. Namjerno sam ciničan jer kada netko pored terorista, koljača i zločinaca u Prištini govori da je kriminal na sjeveru Kosova, to je laž. Sigurno ga ima, ali nema ga više nego u Prištini, počevši od trgovine ljudskim organima pa do ratnih zločina, načina na koji se financira albanska mafija koja je glavna u toj istoj Velikoj Britaniji", rekao je Dačić u intervjuu koji je jučer dao na Dnevniku Radiotelevizije Srbije (RTS). 

Dačić je, naravno, aludirao na politički kaos koji drma Velikom Britanijom zbog nesposobnosti postizanja dogovora oko Brexita. 

Dačićevo trolanje nije prošlo nezamijećeno ni među Britancima na društvenim mrežama. "Mi smo zemlja za koju se ljude sad savjetuje da ju izbjegavaju. Dobar posao, brexitovci, upropastili ste nam reputaciju", napisala je tako Julie Owen Moylan.

"Prvo Kanada kaže svojim građanima da ne putuju u UK zbog potencijalnih građanskih nemira, sad Srbija savjetuje građanima da izbjegavaju putovati u UK zbog "velikog političkog kaosa". Kada će postati jasno da je Brexit grozna ideja?" napisao je drugi tviteraš. 

"Biste li ikad vjerovali da Srbija, od svih mjesta, preporučuje svojim građanima da ne dolaze u UK zbog građanskih nemira? Uništavate ovu zemlju iz dana u dan zbog onoga za što vjerujete da je vaša nagrada", napisao je treći.

Pročitajte više