Deša Mlikotin Tomić više nije predsjednica Povjerenstva za sukob interesa

DOSADAŠNJA predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Deša Mlikotin Tomić podnijela je ostavku na to mjesto zbog, kako je sama navela, okolnosti u kojima se našla proteklih tjedana, misleći na akciju Index. Vijest o njenoj ostavci potvrdili su nam članovi Povjerenstva.

Mlikotin Tomić navela je u svojoj pismenoj ostavci kako ju je akcija Index spriječila u poslu, ali i da nije kriva za ono za što je se sumnjiči.

Novi predsjednik Povjerenstva je zagrebački odvjetnik Mate Kačan, koji je dobio sedam glasova. Njegov protukandidat bio je Zorislav Antun Petrović koji je dobio samo tri glasa.

Naime, Deša Mlikotin Tomić kao profesorica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu osumnjičena je u akciji Index za zloupotrebu položaja, odnosno da je na ispitu pustila dvojicu studenata koji su ispite platili posrednicima.

Kako su pisali mediji, ona je navodno na zahtjev profesora Jadranka Grgone studentu Igoru Ferencu upisala dvojku iako ga toga dana nije ni vidjela, a indeks je ostavila na oglasnoj ploči, USKOK je navodno snimio i razgovor u kojemu posrednik Milan Ćevid Ferencu ponavlja da to "ide preko Grgone, jer je on penicilin za Dešu koja mu je dosad pustila četiri, pet ljudi."

H.A.

Pročitajte više