Devet godina zatvora monstrumu koji je silovao 14-godišnju pokćerku na samrti

VISOKI sud u Glasgowu osudio je 50-godišnjeg Georgea McKeeja na devet godina zatvora zbog zločina koji je šokirao Škotsku. McKee je, naime, 23. srpnja 2005. silovao svoju 14-godišnju pokćerku Kerry Muchan, koja je bila nesvjesna i na samrti zbog teške ozljede glave uzrokovane padom, objavio je BBC.

Sudac Lord Philipp kazao je silovatelju kako je počinio "stravičan zločin", koji je ispunio javnost "užasom".

McKee je priznao da je silovao Kerry u obiteljskoj kući u aveniji Dalskieth u gradu Paisleyu. Na sudu je rečeno kako je Kerry, nakon što joj je pozlilo od uzimanja koktela alkohola i droga, u više navrata pala, od čega jednom niz stepenice, te zadobila teške ozljede glave.

George McKee je potom odnio nesvjesnu pokćerku u svoj krevet, te ju silovao. Neimenovani rođak zatekao je McKeeja u krevetu s Kerry, nakon čega je pozvao hitnu pomoć, koja je kod Kerry utvrdila slabašan puls, te ju prebacila u bolnicu Royal Alexandra, u kojoj je umrla od ozljeda glave.

Obdukcijom je utvrđeno da je za vrijeme silovanja Kerry bila živa, ali i bez svijesti. Također su otkrivene "stravične ozljede konzistentne s činom brutalnog silovanja".

"Presuda koju izričem mora odražavati gađenje i užas koje društvo osjeća prema ovakvom činu." - kazao je sudac prilikom izricanja presude monstrumu iz Paisleya.

Kad odsluži devetogodišnju zatvorsku kaznu, McKee će provesti tri godine pod strogim nadzorom nadležnih tijela.

N.B.

Pročitajte više