Digitalna zabava nadohvat ruke uz računala HP iPAQ

HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion prvo je džepno računalo koje korisnicima omogućuje pristup digitalnom sadržaju bilo gdje u njihovom domu te snimanje, uređivanje, dijeljenje i ispis fotografija izravno s njihova HP iPAQ računala. Uz novi softver iPAQ Mobile Media, uređaj HP iPAQ rx3715 putem novog sučelja nudi brz pristup aplikacijama za rad s digitalnim slikama i zabavu.

Softver iPAQ Mobile Media preobražava iPAQ rx3715 u uređaj za vrhunsku digitalnu zabavu, eliminirajući potrebu da stojite pred televizorom ili računalom da biste pristupali medijskim sadržajima. Koristeći integrirane bežične1 mogućnosti uređaja, korisnici mogu prenositi sadržaj sa svojih računala i reproducirati ga na HP iPAQ-u, odnosno televizoru ili stereo uređaju, te ga dijeliti i u njemu uživati u bilo kojoj prostoriji u svojem domu.2 Korisnici mogu sa svojeg računala na HP iPAQ rx3715 bežično preuzimati glazbene biblioteke, zbirke filmova ili fotografije s odmora.

“Naši klijenti zahtijevaju robusna ručna računala koja su usredotočena na digitalnu zabavu i koja im omogućuju pristup omiljenim sadržajima kad oni to požele”, rekla je Regine Hohnsbein, direktorica odjela za ručna računala za Europu, Bliski istok i Afriku u tvrtki HP. “Ovaj novi HP iPAQ ima mogućnost interakcije s raznim računalnim i proizvodima s područja elektronike za široku potrošnju, uvelike poboljšavajući doživljaj kućne zabave.”

Serija iPAQ rx3715 Mobile Media Companion uključuje i softver Nevo Home Control, koji omogućuje kontrolu sve audio/video opreme u uredu i kod kuće pomoću jednog uređaja. Uz mogućnost kontrole stotina elektroničkih uređaja za široku potrošnju, rx3715 jedini je daljinski upravljač koji će korisnici ikad trebati.

Integrirana kamera HP Photosmart s 1,2 MP korisnicima omogućuje brzo snimanje spontanih i dragocjenih trenutaka u obliku fotografije ili filma. Zrcalo za samoportretiranje pokraj kamere omogućuje korisnicima da u grupne fotografije uključe i sebe. Softver HP Image Zone na uređaju iPAQ rx3715 olakšava uređivanje fotografija i njihovo kasnije slanje e-poštom ili bežični ispis izravno s iPAQ računala. Kod kuće se slike i filmovi mogu automatski preuzeti na korisnikovo računalo pomoću softvera HP Image Transfer i ActiveSync. Uz HP iPAQ rx3715 isporučuje se i HP Image Zone za PC, što omogućuje napredniju organizaciju, uređivanje, dijeljenje i ispis fotografija. Uz HP Instant HP iPAQ rx3715 ima i Windows Media Player 9, što korisnicima omogućuje gledanje i slušanje omiljenih video i glazbenih sadržaja dok su u pokretu. Korisnici mogu izazvati i druge korisnike Windows Mobile uređaja u nekoj od najnovijih bežičnih igara. Uz portretni, omogućen je i pejzažni prikaz, što osigurava širi zaslon prilikom igranja omiljenih igara i reproduciranja filmova.

Pokretan softverom Microsoft® Windows Mobile™ 2003 Professional Second Edition za džepna računala, iPAQ rx3715 korisnicima dok su u pokretu omogućuje jednostavno upravljanje osobnim informacijama, od kalendara i sastanaka do kontakata i pretinca ulazne pošte. Osim toga, pomoću integriranog SD utora korisnici mogu jednostavno prenositi datoteke na memorijske kartice Secure Digital i MultiMedia ili pristupati tamo pohranjenim informacijama.

HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion sadrži:

 • procesor Samsung S3C 2440

 • ugrađenu HP Photosmart kameru od 1,2 MP s 4x digitalnim uvećanjem i zrcalom za samoportretiranje

• podršku za video formate MPEG1, WMV i MotionJPEG, kao i za glazbene formate WMA i MP3

• HP Image Zone za iPAQ računala s programom HP Instant Share i HP mobilnim ispisom

 • HP Image Zone 3.5 – PC verzija za HP iPAQ (na CD-u)

• iPAQ Mobile Media i softver za univerzalni daljinski upravljač Nevo Universal

• integrirani Wi-Fi (802.11b)1 i Bluetooth

• integrirani Secure Digital utor s podrškom za SDIO tehnologiju • 3.5” transflektivni QVGA TFT zaslon sa 64 000 boja i podrškom za portretni i pejzažni prikaz • iPAQ softver za rezervne kopije

 • priključnice za mikrofon, zvučnike i stereo slušalice

Osim toga, u elegantno grafitno form factor kućište računala HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion uključeno je i:

 • 152 MB memorije za korisničku upotrebu

 • podrška za video formate H.263 i MPEG4

 • A1400 mAh uklonjiva/nadopunjiva litij-ionska baterija

 • USB stolno postolje za sinkronizaciju s PC računalom

Uz uređaj se isporučuje s posebnim dodacima i korisničkim priručnicima “How Do I…”, torbicom, ispravljačem, stereo slušalicama, pripadnim CD-om i CD-om sa softverom HP Image Zone. Uz to, za HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion korisnici mogu odabrati više od 200 softverskih naslova i sasvim besplatno preuzeti do 4 programa. Od igara i zabave do poslovanja i putovanja, na raspolaganju je softver za svaku potrebu. Dostupna je i zanimljiva paleta neobavezne i druge dodatne opreme, što korisnicima omogućuje proširenje mogućnosti uređaja HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion i prilagodbu na način na koji oni žele raditi ili se igrati. Saznajte kako najbolje iskoristiti džepna računala HP iPAQ tako da posjetite stranicu www.hp.com/go/ipaqchoice.

Očekivana cijena uređaja iPAQ rx3715 Mobile Media Companion iznosit će oko 2.900,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).3

Pročitajte više