Đapić: HSP neće podržati buduću vladu

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić nakon večerašnjih konzultacija s Predsjednikom Republike oko imenovanja mandatara za sastav nove vlade izjavio je novinarima da ta stranka neće podržati HDZ-ovu vladu.

"U ovom trenutku ništa se nije promijenilo što bi HSP navelo na drugačiji stav", rekao je Đapić.

Najavio da će HSP 13. prosinca održati sjednicu Glavnog stana na kojoj će raspravljati o toj odluci stranačkog predsjedništava.

Đapić je istaknuo da je predsjednik Mesić jasno rekao kako ne postoje nikakve prepreke da HSP može biti dio izvršne vlasti u Hrvatskoj.

"Predsjednik Mesić je također rekao kako je nedopustivo da se bilo tko miješa u formiranje hrvatske vlade i osudio je ponašanje pojedinih veleposlanika EU i njihovo neprimjereno ponašanje vezano uz izborne rezultate u Hrvatskoj i postizborne dogovore", izvijestio je novinare Đapić.

Po Đapićevim riječima, "predsjednik Mesić će i na večeri s europskim poslanicima 16. ovog mjeseca upozoriti da hrvatski narod samostalno odlučuje o formiranju svoje vlade te da je nedopustivo da o tome odlučuje netko izvan Hrvatske".

U HSP-ovu izaslanstvu na konzultacijama su uz Đapića bili i dopredsjednik stranke Miroslav Rožić, tajnik stranke Vlado Jukić te Slaven Letica, koji je izabran u Sabor na listi HSP-a kao nezavisni kandidat i nositelj liste.

Pročitajte više