Đapić: SDSS ovim igrokazom želi sačuvati obraz u očima birača

HSP apsolutno podupire odluku hrvatske Vlade o priznanju neovisnosti Kosova, kazao je u razgovoru za Index Anto Đapić.

"Mogli smo Kosovo priznati i ranije, ali ni ovo nije kasno. Mislim da smo i dalje među prvih 30 zemalja koje su ga priznale; glavno da nismo među zadnjima", kazao nam je Đapić i dodao kako HSP čestita Kosovu na njegovoj nezavisnosti, te istaknuo kako su i hrvatski Kosovari imali veliku ulogu u stvaranju i obrani Republike Hrvatske.

Iako je Slobodan Uzelac nakon odluke Vlade ponudio mandat na raspolaganje, Đapić smatra kako "nije realno očekivati da će SDSS istupiti iz Vlade".

"Čini mi se da ipak nije primjereno da SDSS vodi politiku na ovaj način i postavlja se kao glasnogovornik Srbije. Meni se čini da bi njihova zadaća trebala biti zaštita interesa manjina, ali kao dio hrvatske Vlade ipak bi trebali provoditi politiku koja je u interesu Hrvatske", kaže predsjednik HSP-a i dodaje kako je njihovo ponašanje "samo igrokaz kojim SDSS želi sačuvati dignitet u očima svojih birača, isto kao što je učinio i HSS".

Zoran Milanović danas je poručio kako idući tjedan očekuje ostavku premijera Sanadera, koju Vlada neće prihvatiti. "Sanaderova situacija u svakom slučaju nije ugodna; u dva bitna pitanja unutarnje i vanjske politike nije imao potporu najbližih koalicijskih suradnika, ali nije realno očekivati premijerovu ostavku. No, sasvim je jasno da će biti prilično neozbiljno ako Vlada i dalje nastavi ovako funkcionirati", podvukao je Đapić, te dodao da, ako SDSS nekim slučajem i istupi iz Vlade, HDSSB će ga spremno zamijeniti.

P.V.
Foto: I.L. 

Pročitajte više