Dodijeljene stipendije Grada Zagreba za 63 srednjoškolca

STIPENDIJE grada Zagreba za školsku godinu 2003./2004. danas su dobila 63 učenika trećih i četvrtih razreda zagrebačkih srednjih škola koji su to zaslužili svojim odličnim uspjehom u školi i izvanškolskim rezultatima.

"Vjerujem da će vam stipendije pomoći da još više razvijete svoje sposobnosti i svoja znanja" , rekla je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić stipendistima, čestitajući im dosadašnji uspjeh na prigodnoj svečanosti u Gradskoj palači Dverce.

Stipendije grada Zagreba dobila su 54 gimnazijalca, šest učenika umjetničkih i tri učenika strukovnih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja izvijestio je da su zagrebački srednjoškolci ove školske godine pokazali veliko zanimanje za stipendiranje na što upućuje i podatak da se na natječaj raspisan u rujnu 2003. javilo 80 posto više kandidata nego godinu prije.

Opće uvjete natječaja ispunila su 172 učenika, a na zahtjev povjerenstva za dodjelu stipendija Gradsko poglavarstvo je odobrilo 63 umjesto 55 stipendija, koliko ih se do sada dodjeljivalo.

Stipendije će se isplaćivati iz gradskog proračuna od oko 2500 kuna na mjesec ili 50 posto prosječne netto plaće zaposlenih u gospodarstvu grada Zagreba.

Nakon završena školovanja stipendist je obvezan raditi na području grada Zagreba, odnosno u Hrvatskoj najmanje onoliko vremena koliko je primao stipendiju.

Stipendija grada Zagreba dodjeljuje se od školske godine 1992./1993. i do sada ih je dodijeljeno ukupno 1128: 543 učenicima i 585 studentima.

(Hina) xbdj yaz

Pročitajte više