Drnovšek možda uskoro predstavlja plan o rješenju slovensko-hrvatskim pitanja

SLOVENSKI predsjednik Janez Drnovšek možda će uskoro javnost obavijestiti o svojoj viziji kako riješiti otvorena pitanja između Slovenije i Hrvatske koja kao bivši premijer odlično poznaje, iznio je u razgovoru za mariborski "Večer" od subote Drnovšekov savjetnik za vanjsku politiku Ivo Vajgl.

Vajgl je u razgovoru za mariborski list uglavnom govorio o Drnovšekovim vanjskopolitičkim akcijama poput inicijative za rješenje statusa Kosova i za rješenje krize u Darfuru, a na pitanje o razmimoilaženjima predsjednika i vlade u vezi odnosa s Hrvatskom i tvrdnju da Drnovšek bezrezervno zagovara da se granično pitanje riješi međunarodnom arbitražom, Vajgl je rekao da to nije točno.

"To nije sasvim točno. Predsjednik se zauzima za arbitražu u slučaju da se iscrpe sve mogućnosti za bilateralni dogovor. Predsjednik Drnovšek ima međutim jasno razrađenu i kompletnu viziju o tome kako bi se u kratko vrijeme mogla riješiti otvorena pitanja s Hrvatskom. On ta pitanja kao bivši premijer poznaje do najmanjih detalja budući da je sudjelovao u bilateralnim pregovorima. Moguće je da će svoje prijedloge dvjema vladama i javnosti posredovati u relativnom kratkom vremenu", rekao je Vajgl za mariborski dnevni list "Večer" od subote.

(Hina) xfl ysd

Pročitajte više