Dubrovačke ljetne igre: druga dramska premijera "Ekvinocio" Ive Vojnovića

Druga dramska premijera na 55. dubrovačkim ljetnim igrama bit će "Ekvinocio" Ive Vojnovića, koju na otoku Lokrumu režira Joško Juvančić, a najavljena je za srijedu, 4. kolovoza, rečeno je danas na konferenciji za novinare u press uredu Dubrovačkih ljetnih igara.

Kako je istaknuo intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, riječ je o ključnom projektu u dramskom dijelu ovogodišnjih Igara.

"Ekvinocio" Ive Vojnovića priča je o patnji žena i majki pomoraca, o napuštanjima i odlascima s ognjišta u potrazi za srećom i bogatstvom, o grijesima mladosti i oprostima, strašnom zločinu ubojstva, o beskrajnoj ljubavi majke prema sinu i rušenju prepreka na putu njegova oslobođenja, rekao je Prlender.

"Ekvinocio" Ive Vojnovića praizveden je Nacionalnom glumištu u Zagrebu godine 1895., a prvi se put neće izvesti u zatvorenom prostoru.

Uz redatelja Joška Juvančića, na predstavi su radili scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Ingrid Begović, glazbu je skladao Luka Kunčević, a u glavnim ulogama nastupit će Kruno Šarić, Frane Perišin, Nikša Kušelj, Branimir Vidić, Predrag Vušović, Doris Šarić Kukuljica, Perica Martinović i drugi.

(Hina) xhš yjn

Pročitajte više