Dubrovnik: Savjetovanje o turizmu na seljačkim gospodarstvima

U ORGANIZACIJI Hrvatske gospodarske komore Županijske komore u Dubrovniku danas je u tome gradu održano savjetovanje o turizmu na seljačkim obiteljskim gospodarstvima.

Na skupu su osim vlasnika turističkih obiteljskih gospodarstava sudjelovali i predstavnici Ministarstva turizma, Porezne uprave i Državnog inspektorata. Cilj je savjetovanja, kazala je Renata Tomljenović iz Ministarstva turizma, odgovoriti na pitanje tko, kako i zašto se može baviti turizmom na seljačkom obiteljskom gospodarstvu.

Dodala je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji registrirano 70 seljačkih gospodarstava, koje u manjem broju nude smještaj, a u većini pripremaju jela i napitke vlastite proizvodnje. Najveći broj seljačkih gospodarstava je na otoku Mljetu, 25, u Korčuli devet i u Orebiću šest. Renata Tomljenović kazala je kako je Ministarstvo turizma pripremilo poticajne mjere za razvoj takvih djelatnosti za koje Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva nudi zajmove.

Ministarstvo turizma poticat će ponajprije razvoj smještajnih usluga te će taj program unaprjeđivati i prilagođavati potrebama na terenu, kazala je Tomljenović.

Pročitajte više