Dunavski vodeni val napokon napustio Hrvatsku

DUNAVSKI vodeni val napokon je prošao Hrvatsku, točnije područjem od Batine do Iloka, ne ostavivši nasreću težih posljedica. Kretanje razine Dunava ovih dana se pomno pratilo, a rijeka se izlila na tri puta veće područje od svoga korita, javlja HRT.

Ovaj put presudila je uspješna priprema i organizacije za obranu od poplava. Voda će se međutim povlačiti još narednih tjedan dana, a stanje bi se u potpunosti trebalo normalizirati kroz dva tjedna.

Jučer je vodeni val prošao kroz Ilok. Ekipe na terenu postavljale su dodatne zečje nasipe da obrane Ribarsku ulicu i Ulicu Ivana Gorana Kovačića. U stanju pripravnosti jučer je bio i Vukovar gdje je, prema riječima zapovjednika vukovarskog Stožera za zaštitu i spašavanje Željka Pinjuha, do tada u obrani grada od poplava upotrijebljeno oko 12 tisuća vreća s pijeskom.

Stanje je sada pod kontrolom, a jedini problem mogla bi predstavljati jaka kiša jer vukovarski kanalizacijski sustav na pojedinim mjestima ne bi mogao prihvatiti nove količine vode pa bi došlo do izlijevanja. Takva su mjesta locirana, osigurana, nadziru se, a i crpke su spremne za intervenciju.

Pročitajte više