Dvoje djece stradale u pomorskoj nesreći u rovinjskom akvatoriju i dalje kritično

DVOJE djece, inače talijanskih državljana, koja su teško stradala u subotu kada je na njih u rovinjskom akvatoriju naletio gliser pod talijanskom zastavom, još uvijek su u kritičnom stanju, izjavio je glasnogovornik Opće bolnice Pula Goran Pajić.

Zbog teških ozljeda glave jedno dijete je operirano nedugo po dolasku u bolnicu. U nesreći, koja se dogodila u subotu u 17,30 sati, kada je gliser oznake "Coco", dužine desetak metara, udario u gumeni čamac u kojemu su bila dva dječaka i dvije djevojčice, u dobi od 14 do 16 godina, lakše je ozlijeđeno dvoje djece.

Oni će danas biti pušteni iz bolnice i prevezeni u Italiju, dok će dvoje teže ozlijeđenih do daljnjega biti zadržani u pulskoj Općoj bolnici.

Istraga radi utvrđivanja uzroka nesreće i dalje se nastavlja.

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta tek je nedavno, podsjećamo, uputio upozorenje zapovjednicima brodova i jahti, voditeljima brodica i svim sudionicima u pomorskom prometu, u kojemu između ostalog upućuje da se strogo pridržavaju propisa vezanih uz sigurnost plovidbe, posebice pravila za izbjegavanje sudara na moru.

Pročitajte više