Eksplozija pred kućom makarskog dogradonačelnika

U DVORIŠTU obiteljske kuće makarskog dogradonačelnika Siniše Srzića noćas je, 25 minuta iza ponoći, eksplodirala za sada još nepoznata naprava, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

U eksploziji je znatno oštećen dogradonačelnikova ´škoda octavia´ koja je bila parkirana u dvorištu, te osam prozorskih stakala na obiteljskoj kući Srzića u Ulici Petra Krešimira IV. 33 na gradskom predjelu Plaža.

To je druga eksplozija pred kućom dogradonačelnika Srzića - 8. kolovoza u 3,40 sati je također bila bačena eksplozivna naprava od koje je bilo oštećeno sedam osobnih automobila ali počinitelj ni do danas nije poznat.

Vidno uzbuđen dogradonačelnik Srzić ispred čije su kuće cijele noći dežurali policajci koji su jutros počeli očevid, kaže kako je noćašnja eksplozija bila znatno jača od one koja se dogodila ovoga ljeta.

´To je nerazumno djelo nepoznatog počinitelja ili ljudi s primitivnim načinom komuniciranja koji ne poštuju pozitivne zakonske propise, ali vjerujem da će zbog ovog i čina počinjenog u kolovozu policija uraditi svoj dio posla, a počinitelj ili počinitelji biti primjerno kažnjeni´, rekao je Srzić.

´Noćašnje djelo može biti vezano za moje oštro suprotstavljanje bespravnoj stambenoj izgradnji u Makarskoj koja cvjeta´, pretpostavlja Srzić.

´I na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća sam digao glas protiv bespravne stambene izgradnje i nepravilno dodijeljenim koncesijama na pomorskom dobru i gradskoj plaži u Makarskoj, zalažući se pritom da o tome odlučuje lokalna samouprava. U Makarsku je u zadnje vrijeme naglo ušao veliki kapital koji na svaki mogući pa i nedozvoljeni način traži svoje mjesto, ali nedopuštenoj raboti treba se u državi suprotstaviti ne samo lokalna uprava nego i viši organi vlasti´, kaže Srzić.

´Sada sam već zabrinut i za moju obitelj kojoj nitko ne garantira sigurnost, što se potvrdilo i u dva slučaja bacanja ili podmetanja eksplozivne naprave´, rekao je Srzić i dodao da međutim neće zatražiti dodatnu zaštitu.

´Ja sam građanin Makarske i imam pravo na miran život u gradu pod Biokovom, a onaj tko je odgovoran za mir i red u gradu i državi neka o tome brine, jer se to noćas dogodilo Siniši, a sutra će na redu biti netko drugi´, zaključio je makarski dogradonačelnik Siniša Srzić.

Pročitajte više