Fani pod istragom: Stupić za mamin Mercedes bez najma gradske površine

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od splitske policije prikupljanje informacija i obavijesti vezanih za parkiranje Mercedesa registracijskih oznaka ST 505 SO pred zgradom na početku Slavićeve ulice.

Anonimna kaznena prijava

Postupajući, naime, po anonimnoj kaznenoj prijavi, utvrdili su da Grad Split nije dao u najam javnu površinu, na kojoj je postavljen stupić koji daje ekskluzivno pravo na parkiranje bijeloj "mečki" E klase.

Takvu uslugu Grad Split, inače, naplaćuje tri tisuće kuna mjesečno pa postoji sumnja da je došlo do zloporabe položaja i ovlasti jer nema sklopljenog ugovora o najmu gradske površine.

Policija bi, između ostalog, po nalogu Državnog odvjetništva trebala utvrditi tko je vlasnik vozila. Obzirom da se radi o Splitu, registracija više manje sve govori. Slova SO su za Sunčani odmor, tvrtku Fani Horvat, djevojku gradonačelnika Željka Keruma.

Šteta 36 tisuća kuna?

Stupić je, pak, montiran pred Slavićevom 7, u kojoj živi Fanina majka. Nije nikakva tajna da je ona korisnik automobila te da se stupić pred zgradom nalazi već dobrih godinu dana, što bi u prijevodu značilo da je gradska blagajna osiromašena za nekih 36 tisuća kuna, koliko košta godišnji najam javne površine za parkiranje. 

Index je danas pitao Grad Split zašto javna površina sa stupićem nije iznajmljena, no odgovor nismo dobili.

Pročitajte više