Fillon se ispričao zbog isplate novca članovima obitelji, ali i dalje tvrdi da je sve bilo po zakonu

Foto: Hina

FRANCOIS FILLON se ispričao zbog isplate novca članovima svoje obitelji. Tako je Fillon izjavio kako mu je jasno da francuski narod više ne prihvaća takve situacije i zaključio da je pogriješio.

I dalje tvrdi kako je sve napravljeno po zakonu.


Njegova kampanja ispunjena je optužbama koje on poriče, a odnose se na to kako je isplaćivao novac svojoj supruzi i njihovoj djeci iako oni nisu obavljali posao za koji su plaćeni.

Od favorita do zahtjeva za povlačenjem iz utrke

Iako je na početku predizborne kampanje bio favorit, sve optužbe do kojih je došlo su dovele do toga da čak i neki članovi njegove stranke smatraju kako bi bilo najbolje da se povuče iz predsjedničke utrke.

Kako piše BBC, posljednje ankete najavljuju kako će Fillon biti eliminiran u prvoj rundi predsjedničkih izbira u travnju što će dovesti do okršaja Emmanuela Macrona i Marine Le Pen.

Plaćao supruzi za posao koji nije radila, djeci za odvjetničke usluge dok su još studirali

Fillon, koji je ujedno i bivši francuski premijer je optužen kako je svojoj supruzi isplatio 831,000 eura za posao parlamentarne asistentice između 1998. i 2012. godine.

Potom je optužen i kako je angažirao svoju djecu kao odvjetnike i platio im 84,000 eura za njihove usluge, iako su u to vrijeme još uvijek bili studenti.

Francuski istražitelji se bave ovim optužbama, a Fillon je izjavio kako će se povući iz predsjedničke utrke ako istražitelji otvore formalnu istragu.

Pročitajte više