Firma za preradu ribe u Zadru ispuštala tekućinu u more, oni tvrde da je to voda

Foto: Facebook

JEDNA Zadranka snimila je kamion tvornice Mardešić za preradu ribe kako ispušta nepoznatu tekućinu u more.

Kako je objavila na Facebooku, vrijeme i mjesto radnje je danas, 28. lipnja oko 13:30 u luci Gaženica u Zadru. Napisala je da je riječ o "ispuštanju masne uljene prljave vode od konzerviranih riba u Jadransko more i uništavanje rive nanošenjem masnih fleka".

Iz tvrtke kažu da je to otopljeni led

Portal Morski.hr nazvao je Pavla Paunovića, jednog od vlasnika tvrtke. On tvrdi da je to otopljeni led.

"To nije nikakva prljava voda, masnoća, ni ulje nego led. Led koji se otopio, mi tu moramo ispustiti prije nego što kamion uđe u trajekt", rekao je Paunović.

Na pitanje ima li tvrtka dozvolu za ispuštanje ikakve tretirane vode u more, Paunović je odgovorio:

"Ne postoji nikakva dozvola za ispuštanje. Ako nađu tragove ulja, teretite nas slobodno. Nemate to gdje ispustiti nego u more. To su novi kamioni, a ako u luci ima kakvih tragova ulja, to može biti od tisuću drugih razloga", kazao je Paunović.

Paunović je zatim nazvao redakciju i rekao da je vozač dobio dozvolu

Nakon što su završili razgovor, Paunović je nazvao redakciju portala Morski.hr i rekao im da je razgovarao s vozačem kamiona.

"Vozač je pitao komunalnog redara može li to napraviti i ovaj mu je to dozvolio. Rekao je da nema problema", rekao je Paunović, nakon čega su iz Morskog.hr nazvali zadarsko komunalno redarstvo. Javio im se viši referent Nino Kovačević i rekao da je informacija o dozvoli laž.

"Ma tko će njemu ili bilo kome dati dozvolu da ispušta ikakvu tekućinu u more? Što se nas tiče, to je laž", kratko je kazao Kovačević.

Index je poslao upit tvornici Mardešić, ali do objave ovog članka još nismo zaprimili njihov odgovor. Sjedište tvornice je u mjestu Sali na Dugom Otoku.

Pročitajte više