Foteljama u nadzornim odborima gradskih tvrtki Kerum osigurao većinu u vijeću!

SREDIO je splitski gradonačelnik Željko Kerum sve što treba uoči iduće sjednice Gradskog vijeća, na kojoj će raskinuti savez sa HDZ-om i smijeniti predsjednika Vijeća Tomislava Goju. Na inzistiranje medija, objavljen je popis gradonačelnikovih ljudi za nadzorne odbore tvrtki u gradskom vlasništvu. Sad je jasno da Kerum sa svojih 9 vijećnika neće imati problema osigurati većinu, za što mu nedostaju još četiri glasa.

Grabićeva sklonost trgovini

Bivši poteštat Nikola Grabić cijelo je jutro tvrdio da njemu nitko ništa ne nudi i da će kao nezavisni vijećnik postupiti po savjesti, dok Kerum nije objavio da ga je zbrinuo u Upravno vijeće agencije Eko-Kaštelanski zaljev. Grabić se nešto bunio na početku mandata, no ova će funkcija biti dovoljan zalog za zajedničku sreću i blagostanje.

Grabić je ionako bio poznat kao osoba sklona dogovoru i besramnoj trgovini. Tako je 90-ih iz HSLS-a prebjegao HDZ-u, i to dok je bio na čelu grada. Dovoljno je bilo da Tuđman dođe do Splita i riješi stvar.

Izdaja na SDP-ovoj listi

Milica Cipci iz HSU-a, koja je u Gradsko vijeće ušla na listi SDP-a, dobila je fotelju u Nadzornom odboru Prometa, u koji je Kerum stavio i ljude s liste, odvjetnika Ivu Smrku i Tomislava Gruicu, vlasnika kafića u Jokeru i druga iz barske tučnjave u Zagrebu, kojeg je nedavno imenovao savjetnikom za komunalu u Gradu Splitu.

Kerumovi ljudi, očekivano kontroliraju sve pozicije, pa će tako predsjednik Nadzornog odbora Stanouprave biti odvjetnik Dino Puljić, koji se na izborima bio na Kerumovoj listi za Županijsku skupštinu.

Desnica nagrađena za vjernost

Da je splitski gradonačelnik široke ruke, mogli su se osvjedočiti i njegovi partneri iz Gradskog vijeća. Ljubica Vrdoljak za vjernost je nagrađena članstvom u Nadzornom odboru Lovrinca, a HČSP-ovac Luka Podrug mjestom u odboru Čistoće, gdje će mu društvo praviti i kandidat s liste Ljubice Vrdoljak, bivši vijećnik Hrvoje Marušić.

Nakon ovoga stvari su puno jasnije. Kerum ima svu podršku koja mu treba. HDZ i SDP sa preostalim partnerima mogu samo gledati što će raditi.

Pročitajte više