FOTO Dijelovi autoceste zatrpani snijegom, teretni promet prema moru potpuno prekinut

Foto: HAK

HAK javlja kako je zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila. Trenutno ne postoji alternativni pravac za teretna vozila u smjeru Dalmacije i obratno, piše HAK.

Kako se vidi na snimkama dio autoceste kod Male Kapele i Brinja u potpunosti je zatrpan snijegom i neprohodan.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 između čvorova Delnice i Kikovica (za vozila na koja se odnosi zabrana promet se vodi obilaznim smjerom kretanja preko DC3)
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)
  • Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8)

Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite donio odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

Na autocesti A6 na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom zbog provođenja evidencije o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Za sav promet zatvoreni su čvorovi Ravna Gora, Oštrovica i Vrata. Državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet radi provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

Pročitajte više