FOTO Nogometaš iz Istre i prijatelj u Golfu švercali drogu vrijednu milijun kuna

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 24-godišnjakom u čijem su automobilu prošli tjedan pronašli više od devet kilograma amfetamina, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge na zagrebačkom području.

Radi se o dvojici Istrijana koje su 23. listopada oko 16.10 sati u Golfu njemačkih tablica na A1 u smjeru Zagreba zaustavili policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija. Vozilom je upravljao 32-godišnji D. J. iz Pule, dok je na mjestu suvozača bio 24-godišnji hrvatski državljanin M. Ć., navodno poznati pulski nogometaš s adresom u Vodnjanu, piše Regional Express.

"Prilikom postupanja policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost prometne dokumentacije, registarske oznake i šasije, a zbog čega su muškarce doveli u službene prostorije", pojasnila je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Zbog sumnje u trgovinu drogom i krivotvorenje isprava policija je nastavila istragu te je idući dan policijski pas As nanjušio prisutnost droge pa je pretragom automobila pronađeno ukupno 9204 grama droge amfetamin, pakirano u devet paketa.

Lažne njemačke tablice na Golfu

Sumnja se da su osumnjičeni na zasad neutvrđen način nabavljali veće količine amfetamina koji su potom skrivali u automobilu VW Golf njemačkih nacionalnih oznaka, kojim su se koristili, a nakon čega su drogu amfetamin preprodavali na ilegalnom tržištu.

Muškarca (32) sumnjiče i da je na za sada točno neutvrđen način pribavio dvije registarske pločice njemačkih nacionalnih oznaka koje pripadaju drugom osobnom automobilu te ih je stavio na Golfa koristeći se njime do trenutka kada su ga zaustavili policijski službenici. 

Dvojac je završio u pritvoru uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

 

Pročitajte više