FOTO Ovo je bus koji se zapalio kod Sinja

Foto: Sasa Tadinac/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj prozvao je danas Splitsko-dalmatinsku županiju zbog davanja koncesije prijevozničkoj tvrtki vlasnika Mate Jujnovića, čiji se autobus jutros zapalio prevozeći školsku djecu, pri čemu, srećom, nitko nije stradao. Na putu iz Sinja prema Zagrebu, u mjestu Bajagić, jutros se zapalio autobus koji je prevozio školsku djecu. Djeca su izašla i požar koji je izbio na predjelu motora je ugašen, objavila je policija.

Denis Bobeta, zamjenik gradonačelnika Sinja, komentirao je slučaj.

"Na svu sreću, izbjegnuta je veća tragedija, autobus je prevozio djecu. Vidjeli ste da se na toj uzbrdici autobus zapalio. Prilikom gašenja čak su otkazale kočnice, sletio je sa strane. Nije to problem samo sada, problem je dugogodišnji, roditelji su u strahu", rekao je.

"Previše su stari, djeca se voze u busevima od 20, 30 godina. Onaj tko im daje linije, županija to daje, treba uvesti da autobusi ne smiju biti stariji od pet ili sedam godina. To bi bilo optimalno", rekao je Bobeta.

"Vozač je bio priseban. Zaustavio je bus i pustio djecu van. Počeo je gasiti, onda su popustile kočnice, vjerojatno je nešto pregorjelo", rekao je Bobeta. 

Pročitajte više