Francuz pedofil živi u Hrvatskoj pod lažnim imenom

TAJANSTVENI 50-godišnji Francuz, kojeg se tereti za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje štićenika doma Brezovica, i dalje živi u Hrvatskoj, ali pod drugim imenom.

Regis M. je u Domu "Blaženi Alojzije Stepinac" volontirao u vrijeme spornih događaja koji su zgrozili hrvatsku javnost.

Prisjetimo se kako je Francuz u svojoj domovini pravomoćno osuđen zbog bludničenja nad vlastitom djecom.

Kako se navodi u Vjesniku, Regis M. je zbog tužbe koju je podnijela njegova supruga izručen Francuskoj u listopadu 2002. godine, što se ne poklapa s dosad iznijetim podacima prema kojima je pedofil Hrvatsku napustio svojevoljno još 2000. godine.

Za njim je izdana međunarodna tjeralica, pa se čini kako se Francuz u domu Brezovica skrivao pred zakonom.

Regis se u Hrvatsku vratio u prvoj polovici ove godine, a tada je svima, pa i ravnateljici Caritasa Jeleni Brajši bilo poznato kako je i zbog čega odslužio kaznu u svojoj domovini, i to u vremenu od listopada 2002. do početka 2005. godine.

Potom je bez većih problema nastavio surađivati sa Caritasom Jelene Brajše, kao što je nastavio i svoj zajednički život s bivšom štićenicom doma u Brezovici, s kojom je romansu počeo kad je djevojčica imala nepunih 14 godina.

Njegova je veza sa djevojčicom koja je ostala bez roditelja bila javna, pa čudi kako nitko od djelatnika doma nije poduzeo ništa po tom pitanju.

Prema navodima policije, Francuz i danas živi s istom, sad već punoljetnom djevojkom, te i dalje surađuje s Caritasom.

Najnoviji dokazi odnose se na njegovo mjesto boravka i osobne podatke, koji su bitno izmjenjeni od njegova povratka u Hrvatsku. Regis i njegova djevojka trenutno žive u jednom selu u neposrednoj blizini Zagreba.

Pročitajte više