Glavašev odvjetnik: Moj klijent liječnicima u KBC-u Osijek nije dijelio zlatnike

POVODOM današnjeg napisa u Jutarnjem listu i Slavonskom domu, a u kojemu je objavljen tekst "Glavaš doktorima KBC-a podijelio zlatnike s likom Franje Tuđmana", Glavašev odvjetnik Ante Madunić izdao je priopćenje u kojemu navedeno u tekstu pod spomenutim naslovom naziva "najobičnijom laži".

"Tekst pod nazivom "Glavaš doktorima KBC-a podijelio zlatnike s likom ranje Tuđmana" najobičnija je laž, smišljena i plasirana od strane osobe koja već punih 16 godina uporno piše laži, a koje se odnose na događanja iz vremena stvaranja Republike Hrvatske i Domovinskog rata, sve do današnjih dana. Ime tog "čovjeka" je Drago Hedl, te ovaj današnji članak prepun laži govori sve o vjerodostojnosti te osobe kao prenositelja "njegove" istine, ali i o tisku u kojem se takve istine objavljuju", stoji u navedenom priopćenju.

"Istina je da moj klijent Branimir Glavaš nije niti jednoj osobi u KBC-u Osijek, kao izraz zahvalnosti za liječenje na Jedinici intenzivne njege, poklonio zlatnik.", stoji također u priopćenju Ante Madunića.

U tekstu objavljenom danas u Jutarnjem listu, navodi se, naime, da je Branimir Glavaš u znak zahvalnosti za dvomjesečno liječenje s više zlatnika i srebrnjaka s likom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nagradio osoblje Kliničke bolnice Osijek.

Zlatnike su, kako navodno neslužbeno doznaje spomnenuti list, dobili članovi liječničkog konzilija KBO-a na čijem se čelu nalazio dr. Aleksandar Včev, te još nekoliko drugih zaslužnih liječnika, kao i osoba koja je sastavljala priopćenja liječničkog konzilija. Podijeljeno je, kako se također navodi, oko 14 zlatnika.

Također se navodi kako je nominalna vrijednost takvog zlatnika 1000 kuna, te da je stvarna, u vrijeme izdavanja, bila 1300 kuna. Vrijednost srebrnjaka, prema podacima koje je moguće pronaći na internetskoj stranici Hrvatske narodne banke, iznosi nominalno 200, odnosno 150 kuna, a njihova je stvarna vrijednost 260 odnosno 195 kuna, piše list.

"Kako je riječ o numizmatički vrijednom kovanom novcu i kako su zlatnici i srebrnjaci izdani 1997. godine u povodu 75. rođendana Franje Tuđmana, njihova je vrijednost, nakon 10 godina, zacijelo mnogo veća.", također stoji u Jutarnjem listu.

U spomenutom članku također se navodi kako "Slavonski dom saznaje da nitko od liječnika koji su dobili zlatnike o tome nije obavijestio ravnatelja KBO-a dr. Zlatka Vranješa" te da su liječnici o daru progovorili i priznali da su ga primili tek nakon što je informacija došla do novinara, koji su se o istoj počeli raspitivati.

B.S.

Pročitajte više