Glazbena nagrada "Domagoj" K. Slabincu i posthumno I. Šerfeziju

NA SVEČANOSTI  u hotelu Sheraton danas je Krunoslavu Kići Slabincu i posthumno Ivici Šerfeziju dodijeljena tradicionalna glazbena nagrada "Domagoj" koju su utemeljili Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke i Udruga branitelja Domovinskog rata INANaftaplin.

Nagrada je utemeljena kao priznanje hrvatskim glazbenicima koji su se tijekom proteklih godina, osobito u Domovinskom ratu isticali cjelokupnim glazbenim angažmanom pišući i izvodeći domoljubne pjesme i nastupali humanitarno.

Nagradu "Domagoj" koja se sastoji od plakete i skulpture "Mojsije" kipara Dražena Koharevića, Krunoslavu Kići Slabincu uručio je Mladen Pavković član Prosudbenog povjerenstva.

Zahvalivši članovima Prosudbenog povjernstva , Slabinac je rekao da mu je nagrada veliko priznanje zbog toga što ju dodjeljuju braniteljske udruge. Hrvatski branitelji kao i glazbenici spadaju među altruiste i humaniste koji su to pokazali ne samo sudjelovanjem u Domovinskom ratu nego i u svakodnevnom životu, humanitarnim radom za one kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je.

U ime nedavno preminulog Ivice Šerfezija nagradu je primila njegova udovica Božica.

Nagradu "Domagoj" dosada su dobili "Zlatni dukati", Marko Perković Thompson, Ivica Percl te posthumno Tomislav Ivčić i Ivo Robić.

Pročitajte više