Grad Zagreb je odbio kupiti monitore za školu, a župe su dobile milijune kuna

Foto: Pixsell

GRAD ZAGREB je u 2019. godini putem donacija za vjerske zajednice 13 zagrebačkih župa donirao 4,3 milijuna kuna, piše Telegram.

Župe su dobivale novac za razne aktivnosti pa je Župa Sv. Ane u Rudešu dobila 290.000 kuna za uređivanje električnih instalacija, rasvjete i razglasa, a Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama dobila je 750.000 kuna za uređivanje Gospina vrta. 

U kvartu Pešćenica - Žitnjak Župna crkva Rođenja Blažene Djevice Marije dobila je 365.000 kuna za uređenje kripte, a franjevački samostan Majke Božje Lurdske inkasirao je 298.500 kuna za unutarnje uređenje. Ova župa i samostan nalaze se u istom kvartu u kojem je i osnovna škola na Volovčici za koju je oporba tražila dodjelu novca za LCD ekrane i ormariće za tenisice. Njihovi amandmani su odbijeni, ali je novac uredno otišao župama, a prijašnjih godina i župama u BiH.

Gradske donacije ispitivao je u 2016. i 2017. godini i Državni ured za reviziju koji je utvrdio brojne nepravilnosti poput natječaja koji uopće nisu bili objavljeni ili dodjeljivanje donacija bez ikakvih kriterija.

Pročitajte više