Graz: Samostalna Izložba fotografa Gorana Granića

ZAGREBAČKI fotograf Goran Vranić (1964.), pod pokroviteljstvom i u organizaciji umjetničke udruge Dynamic Photo Art and Preformance, priredit će u galeriji ´Alt Wien´ u Grazu 20. siječnja samostalnu izložbu fotografija kojima je zajedničko obilježje potonula ili barka na vezu. 

Istodobno održat će se promocija prigodnog CD-a i turističke ponude Vrbnika na Krku, gdje su Vranićeve fotografije bile izložene prošle godine.

To je prva u slijedu izložaba, koje DPA and P organizira na načelu reciprociteta za članove Fotokluba Zagreb. U galerijama u Grazu izlagat će još i Irena Matošević, Stanko Abadžić, Ljubo Šebrek i Damir Tiljak, izvijestio je Fotoklub Zagreb.

Umjetnička udruga DPA and P nastoji prezentirati fotografiju kao umjetničko djelo i to na način da se što većem broju posjetitelja pokažu izložbe i prezentacije različitih - u prvom redu inozemnih -fotografa i grupa istomišljenika.

DPA and P osnovan je 1981., a posljednjih su godina održane brojne izložbe, koje daju presjek fotografske djelatnosti u pojedinim regijama i državama.

Europska izložba održana je 1993. u sklopu Europskog mjeseca kulture, kada su izlagali umjetnici iz 14 država u tri galerije. Godinu kasnije održana je zapažena izložba ´Photoforum´ na kojoj su izlagali fotografi iz Italije, Hrvatske i Austrije. Izložba je kasnije gostovala i u galerijama i u muzejima Istre i regije Emiglia Romagna.

Dosad je u Grazu priređeno više od 180 izložaba inozemnih umjetnika, ističe Ernst Koschuch, predsjednik DPA and P.

Pročitajte više