Guverner Schwarzenegger otpustio Clinta Eastwooda

KALIFORNIJSKI guverner Arnold Schwarzenegger prošli je tjedan "najurio" svog dugogodišnjeg prijatelja i mentora Clinta Eastwooda iz odbora za parkove Kalifornije. Isto tako, otpustio je i svog šogora Bobbyja Shrivera iz istog odbora.

Ako je vjerovati Schwarzeneggeru, kraj njihove volonterske karijere u odboru dogodio se jer su u odbor prvi put postavljeni davne 2001. godine, ponovno izabrani 2004. pa su do sada njihove snage na takvom poslu iscrpljene. Nastavio je kako šansu treba dati novim ljudima.

Takvo objašnjenje ne smatraju istinitim Eastwood i Shriver. Naime, oni vide da su njihove dosadašnje političke pozicije bile problematične jer se nisu slagali sa guvernerovim planom izgradnje viseće autoceste i to kroz državnu plažu San Onofre, park prirode popularan zbog surfanja. Isti projekt nije odobrio ni kalifornijski obalni odbor.

Gradnju novu šesterotračnu cestu Schwarzenegger drži potrebnom jer se jedino tako može rasteretiti prometom zagušeni Orange county, kao i smanjiti problem globalnog zatopljenja.

Oglasilo se i nekoliko ekoloških udruga jer su od kalifornijskog senata zaprimili pismo u kojem se traži saslušanja zbog stanja parkova prirode. Prema njihovim tvrdnjama guverner planira zatvoriti 48 prirodnih rezervata i to zbog fiskalne krize.

Zanimljivo je da iako otpušteni ni Eastwood ni Shriver nisu ljuti na svog dojučerašnjeg šefa jer svjesni su da ukoliko bi i dalje odlučivali o zelenim površinama svakako ugrožavali guvernerove namjere.

Ig.M.

Pročitajte više