Hakirani Twitter računi Elona Muska, Billa Gatesa, Bidena, Applea i mnogih drugih

Screenshot: Twitter

TWITTER računi brojnih poznatih osoba te velikih kompanija večeras su hakirani u, kako navode brojni strani mediji, dosad neviđenoj kripto-prijevari.

Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama, Warren Buffet, Jeff Bezos te Apple i Uber samo su neki hakirani računi putem kojih su prevaranti tražili da im se uplati novac u bitcoin novčanike.

"Udvostručit ću sve uplate na moju bitcoin adresu u idućih 30 minuta. Vi uplatite tisuću dolara, ja ću vama 2", poruka je objavljena na profilu Billa Gatesa, a slične su objavljene i na drugim hakiranim profilima. Vrlo brzo oglasio se glasnogovornik Billa Gatesa poručujući da se ne radi o tvitu koji je postao Gates.

"Svjesni smo sigurnosnog incidenta. Istražujemo i poduzimamo korake kako da sredimo situaciju. Uskoro ćemo objaviti sve što znamo", poručili su iz Twittera.

CNN piše kako se, prema dosad poznatim informacijama, radi o najvećem sigurnosnom incidentu u povijesti Twittera.

Neobičan opseg tog incidenta sugerira da su hakeri možda dobili pristup na razini sustava, a ne putem pojedinačnih računa. Stručnjaci su bili iznenađeni razmjerom i koordinacijom tog incidenta.

Suosnivač tvrtke za cyber-sigurnost CrowdStrike Dmitri Alperovitch rekao je kako se čini da je to dosad najgori hakerski napad na velike platforme za društvene medije.

Stručnjaci rekli su kako se čini vjerojatnim da su hakeri imali pristup unutarnjoj infrastrukturi Twittera.

 

 

Pročitajte više