HDZ-ovka: U Europskom parlamentu ćemo se zalagati za Dalmaciju

Foto: Pixsell/Zvonimir Barisin

Kandidati HDZ-a na izbornoj listi za Europski parlament Ante Mihanović i Željana Zovko poručili su danas kako će se u Europskom parlamentu zauzimati za potporu Dalmaciji radi opstojnosti pučanstva u tom dijelu Hrvatske. "Dalmacija danas investicijama financiranim iz  EU fondova, podiže standard naših stanovnika te podiže konkurentnost i otpornost našeg gospodarstva," rekao je Mihanović.

Po njegovim riječima, najznačajniji takav projekt je Pelješki most, a u budućnosti će to biti željezničke pruge koje će povezivati Dalmaciju s cijelom Europom. Željana Zovko je istaknula kako će se HDZ u Europskom parlamentu posebice zauzimati za opstojnost malog ribarstva. "Bez malog ribarstva nema opstojnosti pučanstva u Dalmaciji," poručila je.

O sukobu Izraela i Plaestine

Naglasila je i kako će HDZ u sklopu Europske pučke stranke podupirati razvoj medija radi sprječavanja ruske propagande. "Rusija ulaže ogromna sredstva u propagandu i putem društvenih mreža želi utjecati na ishod izbora za Europski parlament, potom i na izbor vodstva Europske komisije," rekla je.

Naglasila je kako je nedavno prihvaćeni Pakt o migracijama i azilu najveći dosadašnji ugovor članica EU kojim se  solidarizira s rubnim europskim zemljama kao što su Hrvatska ili Grčka 'u nastojanjima da spriječe masovne migracije i krijumčarenje njima'.

Što se tiče rješavanja bliskoistočne krize, HDZ-ova politika u Europskom parlamentu, istaknula je Zovko, usklađena je s politikom EU. "To znači uspostavu dvije države - Izraela i Palestine, ali da se o tome oni dogovore", kazala j Zovko.

Pročitajte više