Hebrang: Kosor je osobnim zalaganjem omogućila Hrvatskoj nastavak EU pregovora

"NAZIRE se strah Zorana Milanovića od svih istraga koje će zahvatiti članove SDP-a", rekao je na konferenciji za novinare čelnik kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang govoreći o nedavnom pokušaju SDP-a da se izglasa nepovjerenje Vladi, kao i o tome da je oporba nesklona glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, pa i eurointegracijama.

Naime, Hebrang je danas pokušao objasniti okupljenim novinarima kako je njegov HDZ još 1989. godine ucrtao u svoj program Hrvatsku kao neovisnu zemlju i članicu Europske unije, dok SDP zaustavlja taj put Hrvatske prema Europi.

"Nećemo dopustiti zaustavljanje Hrvatske na putu prema prema pravnoj državi u kojoj su korupcija i kriminal iza nas", naglasio je Hebrang dodajući da je pokušaj zaustavljanja pregovora bio itekako vidljiv prošlog tjedna kad je SDP zatražio izglasavanje nepovjerenja Vladi.

"Tražili su da se izglasa nepovjerenje ovoj Vladi koja koja uspješno vodi pregovore. Tražili su da se izglasa nepovjerenje premijerki Kosor koja je otklonila glavnu zapreku osobnim zalaganjem i omogućila nastavak pregovora", rekao je u emotivnom govoru Hebrang spomenuvši kako je član predsjedništva SDP-a Vojko Obersnel tražio da se na dvije godine odgodi ulazak Hrvatske u EU.

Prema Hebrangu ovi postupci HDZ-a dokaz su eurofobije u toj stranci koja postaje opasna.

Pročitajte više