Hloverka: Maček mi je predložio da u emisiju pozovem Žužulovog odvjetnika

HTV-ova novinarka i urednica Hloverka Novak-Srzić, koja je u emisiji "Otvoreno" o sukobu interesa pozvala Nevena Cirkvenija, inače odvjetnika Miomira Žužula, postupila je tako na sugestiju glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka.

Podsjetimo, HTV je 2. studenog emitirao emisiju Hloverke Novak-Srzić "Otvoreno" s temom sukoba interesa, a konkretni povod bili su medijski napisi o upletenosti ministra vanjskih poslova Miomira Žužula u aferu Imostroj.

Jedan od gostiju u emisiji bio je i Neven Cirkveni, odvjetnik Miomira Žužula, kojeg je Hloverka predstavila kao "pravnog stručnjaka", ne spomenuvši nijednom da je dotični odvjetnik Miomira Žužula, čime je dovela javnost u zabludu.

Na zasjedanju Etičkog povjerenstva HTV-a održanom u utorak njezin propust je osuđen, ali tek indirektno.

"Emisija Otvoreno, emitirana 2. studenoga, nije bila dobro pripremljena, uređena i vođena te je sadržavala nedopustivu razinu polemike između urednice, novinara i gostiju." – navodi se u stavu Etičkog povjerenstva o dotičnoj emisiji.

Hloverka Novak-Srzić je pak Cirkvenijevo gostovanje u emisiji Otvoreno opravdala sugestijom – glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka.

"Maček mi je sugerirao da zovem Cirkvenija, jer je on dobro upućen u slučaj Žužul." – izjavila je Hloverka za Nacional.

Pročitajte više