Hodak: Imam nova saznanja o ubojstvu

DVA DANA nakon što je izjavio da je spreman ispričati se Hrvoju Petraču zbog insinuacija da je Petrač umiješan u ubojstvo njegove kćeri, zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak danas je Media servisu rekao da ima nova saznanja o ubojstvu, a da ta saznanja potvrđuju njegove prvotne izjave o ubojici.

Time je Hodak ponovno doveo Petrača u vezu s ubojstvom svoje kćeri čime je cijeli slučaj dodatno zakompliciran. Naime, nekoliko dana nakon ubojstva Hodak je pred zatvorom u Remetincu, bez da je izgovorio njegovo ime, indirektno optužio Petrača za umiješanost u zločin.

U petak je za Slobodnu Dalmaciju rekao da je spreman ispričati se Hrvoju Petraču ukoliko su njegove "izjave pogrešno interpretirane". Danas je pak rekao da ima nove informacije o ubojstvu kćerke, a temeljem toga njegova prva teorija o umiješanosti Hrvoja Petrača se ipak nije promijenila.

"Ne, nije se promijenila ali naravno, sada postoji daleko više varijanti. Imam određena saznanja i ta saznanja su moja osobna i moje osobne impresije, i to je jedino što mogu u ovom trenutku reći. A je li to objektivno ili subjektivno to će ocijeniti oni koji su za to mjerodavni", zaključio je Hodak.

Petračev odvjetnik zbunjen

Petračev odvjetnik Rajko Mlinarić ostao je zbunjen Hodakovom posljednjom izjavom te je rekao "da ne zna kakve su se sve kalkulacije tu počele raspredati".

"Jednom kaže - sumnjam, drugi put kaže - spreman sam se ispričati. Ne razumijem što je tu u pitanju, ali niti jedan podatak do sada nije pokazao na bilo kakvu sumnju da bi Petrač ili njegova obitelj imala bilo kakvu veze s time". zaključio je Mlinarić.

R.I.
Foto: K.H.

Pročitajte više